ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Σε... ρυθμούς ροκ χορεύει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
11/03/2009

Τους νεανικούς προβληματισμούς μουσικά «χρωματισμένους» με τις νότες της ελληνικής ροκ σκηνής, βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Το ευρύτερο άνοιγμά της προς το νεότερο σε ηλικία κοινό επιχειρεί η δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας με το μιούζικαλ της Λείας Βιτάλη «Rock Story», η πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα του οποίου θα δοθεί την Παρασκευή στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών.
Κεντρικός ήρωας της παράστασης είναι ένας ροκ σταρ, «ένας άνθρωπος που είχε το όραμα να διορθώσει τον κόσμο, αλλά τελικά οδηγήθηκε σε αυτοκαταστροφικούς δρόμους», όπως εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η συγγραφέας Λεία Βιτάλη.
Η κ. Βιτάλη πρόσθεσε ότι το έργο δεν αναφέρεται στο ροκ ως μουσικό είδος, αλλά ως στάση ζωής. «Σηματοδοτεί την αντίδραση στα πράγματα που μας ενοχλούν, είναι επαναστατικό και περικλείει οράματα».
Η παράσταση έχει επενδυθεί μουσικά με τραγούδια των «Rolling Stones», «Doors», Παύλου Σιδηρόπουλου, «Τρύπες» και άλλων καλλιτεχνών που δημιούργησαν από τη δεκαετία του '60 και μέχρι τη δεκαετία του '90. Μάλιστα, τα τραγούδια θα εκτελούνται ζωντανά από τετραμελή μουσική ομάδα. «Πρόκειται για ένα έργο όπου το κείμενο συναντά τη μουσική, την πρόζα, το λόγο και την εικόνα», παρατήρησε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Πέτρος Ζούλιας.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται η Άννα Φόνσου και ο Μαρίνος Δεσύλλας.
-------------------------------------------------------------
NEKYIA: Live στο Frame!
Ο θεσμός των live Thursdays@Frame Bar καθιερώθηκε στα must do της εβδομαδιαίας ατζέντας.
Η σκηνή του Frame μάγεψε και μαγεύτηκε από τα LIVE acts γνωστών συγκροτημάτων που φιλοξενήθηκαν στο ultra-modern bar-restaurant του St. George Lycabettus.
Διαφορετικά συγκροτήματα με ρυθμούς από διαφορετικές μουσικές σκηνές ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεσήκωσαν κοινό και διάσημους καλεσμένους που παραβρέθηκαν στα live parties της Πέμπτης.
Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση, την Πέμπτη 12 Μαρτίου επιστρέφουμε στην rock μουσική σκηνή.
Το καλύτερο καταφύγιό της;
Το Frame stage του St. George Lycabettus που θα φιλοξενήσει το νέο και ελπιδοφόρο συγκρότημα της rock σκηνής, τους NEKYIA.Ένα εξαμελές συγκρότημα έρχεται στο Frame Bar για να «εκδικηθεί τη σιωπή».
Με ελληνική γλώσσα αρμονικά συνυφασμένη με την rock μουσική και με στίχους που άλλοτε πλημμυρίζουν από έρωτα και αγάπη και άλλοτε περιγράφουν στιγμές προσμονής και μοναξιάς, οι ‘NEKYIA?
δίνουν το δικό τους διαφορετικό στίγμα και με το πάθος τους κάνουν τους ακροατές τους συνταξιδευτές τους.
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου γυρίστε ξανά στην rock.
Γυρίστε ξανά στο Frame.
Οι NEKYIA θα είναι live on stage!
FrameBar: St. George LycabettusΚλεομένους 2,
Κολωνάκιτηλ. 210-7214368.
-------------------------------------------------------------
ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOGGER ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΠΟΡΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ e-mai: freefrikos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου