ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Π.Ι.

Ζητήσαν από την ΑΕΠΙ τις συμβάσεις για τους καλλιτέχνες, που λέει ότι αντιπροσωπεύει.
Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζει η ιστοσελίδα της Μέταλ μουσικής metalzone.gr, από την οποία η ΑΕΠΙ ζήτησε την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων, λόγω της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού. Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση:
Σήμερα λάβαμε το παρακάτω κείμενο από την ΑΕΠΙ, με το οποίο μας ζητάει συμμορφωθούμε με τον νόμο 2121/1993, επειδή το metalzone.gr λειτουργεί διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό.Το ενδιαφέρον δεν είναι ότι απαιτεί η ΑΕΠΙ να «συνεργαστούμε», αλλά το ότι πρέπει να παραθέσει όπως ζητάμε, έγγραφη βεβαίωση από τους καλλιτέχνες που...μας αφορούν, για την παραχώρηση στην διαχείριση των πνευματικών τους δικαιωμάτων στην Ελλάδα.Με την ευκαιρία λόγω του ότι είμαι εργαζόμενος στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου Αττ. 94FM, καλώ την ΑΕΠΙ, να καταθέσει και τα playlist που έχει λάβει από τον ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος πρόσφατε κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ περίπου για το προηγούμενο έτος. Φαντάζομαι ότι τα playlist είναι αυτά που καθορίζουν για το πώς θα διαμοιραστεί το ποσό, και σε ποιους καλλιτέχνες.Επειδή δεν έχει λάβει κάποιο playlist, από τον 94FM παρόλα αυτά πληρώθηκε αυτά που απαιτούσε, θα ήθελα κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας να μας πει, που και σε ποιους καλλιτέχνες θα μοιραστεί το ποσό.
Ο Νόμος περί Πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων 2121/1993 αναφέρει:ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝΑΡΘΡΟ 55 Αρμοδιότητες των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης1. Οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης ή προστασίας έχουν τις ακόλουθες αρμοδιότητες:α) να καταρτίζουν συμβάσεις με τους χρήστες για τους όρους εκμετάλλευσης των έργων, καθώς και για την οφειλόμενη αμοιβή. β) να εξασφαλίζουν στους δημιουργούς ποσοστιαία αμοιβή κατά τα οριζόμενα στ άρθρο 32 παρ. 1 του παρόντος νόμου. γ) να εισπράττουν την αμοιβή που προβλέπεται από το άρθρο 18 παρ. 3 του παρόντος νόμου και να κατανέμουν μεταξύ των δημιουργών.
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΗΝΟΥΠΕΥΘΗΝΟΤΙΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΣ ΑΝΕΥΘΗΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ?
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ?
ΠΡΩΣΟΧΗ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟ - DVD - ΡΑΔΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΕΧ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΔΡΙ ΛΕΓΕΤΕ -->
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΓΑΜΙΣΙΑΤΙΚΑ.
Η ΣΙΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ --> http://www.radiofono.gr/node/1744

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου