ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...1 Σεπτεμβρίου

2005 Ο Blues τραγουδιστής και τραγουδοποιός R. L. Burnside (Robert Lee Burnside 1926-2005) απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο νοσοκομείο St. Francis του Memphis από καρδιακή ανεπάρκεια. Αν και είχε ενεργή συμμετοχή στα μουσικά δρώμενα από την δεκαετία του '50, υπήρξε στην αφάνεια μέχρι που στα μέσα της δεκαετίας του '90 τον ανακάλυψε ο Jon Spencer των Jon Spencer Blues Explosion. Το άλμπουμ του "A Ass Pocket of Whiskey" (1996) τον έφερε στο προσκήνιο και τράβηξε την προσοχή καλλιτεχνών όπως Bono και Iggy Pop.

1972 Ο David Bowie κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το single "John, I'm only Dancing". Ηχογραφήθηκε στα Olympic Studios του Λονδίνου στις 26 Ιουνίου. Ήταν η δεύτερη μεγάλη του επιτυχία στην Αγγλία μετά το "Starman". Κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1976, στην συλλογή τραγουδιών "Changesonebowie".

1977 Οι Blondie υπογράφουν το πρώτο μεγάλο τους συμβόλαιο με την Chrysalis Records. Το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά με την Stock Records, θα επανακυκλοφορήσει μετά από λίγο καιρό, υπό την επίβλεψη της νέας τους εταιρίας.

1979 Οι U2 κυκλοφορούν στην Ιρλανδία το πρώτο τους EP, με τον τίτλο "Three" γνωστό και ως "U2-3". Ηχογραφήθηκε στα Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Την παραγωγή είχε κάνει ο Chas de Whalley και περιείχε τα τραγούδια "Out of Control", "Stories for Boys" και "Boy-Girl".

1983 Ο κιθαρίστας Mick Jones απολύεται από το Βρετανικό Punk-Rock συγκρότημα The Clash. Την απόφαση για την απομάκρυνσή του πήραν οι Paul Simonon και Joe Strummer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου