ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...31 Αυγούστου

1939 Ο Αμερικανός ντράμερ Jerry Allison (Jerry Ivan Allison) γεννήθηκε στο Hillsboro του Texas. Υπήρξε δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Crickets. Είχε επίσης συνθέσει, παρέα με τους Norman Petty και Buddy Holly, την μεγάλη Rock 'n' Roll επιτυχία "Peggy Sue".

1945 Ο μεγάλος Ιρλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Van Morrison (George Ivan Morrison) γεννήθηκε στο Belfast. Οι θαυμαστές του τον αποκαλούν "Van the Man". Έγινε δημοφιλής την δεκαετία του '60 ως βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Them (1964-66). Μεγάλη τους επιτυχία το τραγούδι "Gloria". Στη συνέχεια ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα, με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Brown Eyed Girl", "Astral Weeks", "Tupelo Honey", "Moondance", "Have I Told You Lately", κ.α. Έχει τιμηθεί με 6 Grammy Awards και το όνομα του έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame και στο Songwriters Hall of Fame.

1963 Οι The Ronettes βρίσκονται στην δεύτερη θέση του US Billboard Hot 100 με το single "Be My Baby". Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία και παραγωγή του Phil Spector. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 22η θέση. Το 1990 τιμήθηκε με τον τίτλο Grammy Hall of Fame, που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν συμβάλει στην εξέλιξη της μουσικής.

1974 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το ενδέκατο άλμπουμ τους, με τον τίτλο "Goat's Head Soup". Περιείχε την μεγάλη επιτυχία "Angie", το οποίο ανέβηκε κατευθείαν στο No 1 του US Billboard Hot 100 και στο No 5 των UK Singles Chart.

1991 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Metallica με το ομότιτλο άλμπουμ τους. Θα παραμείνει στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες. Είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και ονομάστηκε επίσης "The Black Album". Περιέχει δημοφιλή τραγούδια τους, όπως: "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" και "Sad but True". Οι πωλήσεις του, μόνο στις Η.Π.Α., ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου