ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...29 Αυγούστου

1958 O Βασιλιάς της Pop Michael Jackson (Michael Joseph Jackson 1958-2009) γεννήθηκε στο Gary της Indiana των Η.Π.Α. Ο Jackson ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '60, σαν μέλος του οικογενειακού συγκροτήματος The Jackson 5. Το 1971 άρχισε σόλο καριέρα, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που προβλήθηκε τόσο πολύ από το τότε "ρατσιστικό" MTV. Το άλμπουμ του "Thriller" είναι το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις, όλων των εποχών. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που το όνομα του έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές. Έχει γραφτεί στο βιβλίο Guinness για τα 13 Grammy Awards που έχει κερδίσει, μεταξύ αυτών τα Grammy Legend Award και Grammy Lifetime Achievement Award, τα 26 American Music Awards, τα 13 Νο1 singles στις Η.Π.Α. και για τις πωλήσεις των άλμπουμ του που ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Don't Stop 'til You Get Enough", "Billie Jean", "Beat It", "Thriller", "Bad", "Smooth Criminal", "Black or White", κ.α.

1964 Ο Roy Orbison κυκλοφορεί το τραγούδι "Oh, Pretty Woman". Έχει τιμηθεί με το βραβείο Grammy Hall of Fame και έχει χαρακτηριστεί σαν ένα από τα 500 τραγούδια που βοήθησαν στην εξέλιξη του Rock and Roll. Το 1994 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", κατέκτησε την 222η θέση.

1977 Τρεις άντρες συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να "κλέψουν" το σώμα του Elvis Presley από το νεκροταφείο του Forest Hill όπου είχε ταφεί. Ένας από αυτούς είναι και ο Ronnie Tyler, ο οποίος αργότερα έγινε πληροφοριοδότης του FBI. Στις 2 Οκτωβρίου το σώμα του τραγουδιστή θα μεταφερθεί στην έπαυλη Graceland.

2000 Στην απονομή των πρώτων Kerrang! Awards που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, οι Slipknot κερδίζουν το βραβείο "Best Single" για το τραγούδι "Wait and Bleed", καθώς και τα "Best International Live Band" και "Best Band in the World". Άλλα βραβεία της βραδιάς, "Best International Newcomer" - Queens of the Stone Age, "Classic Songwriters" - Foo Fighters, κ.α.

2005 Στα MTV Video Music Award οι Green Day είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς. Το τραγούδι "Boulevard of Broken Dreams" κερδίζει τα βραβεία "Best Rock Video", "Best Group Video" και "Video of the Year".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου