ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...3 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1939 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ian Hunter γεννήθηκε στο Shrewsbury της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού glam-rock συγκροτήματος Mott the Hoople, το οποίο γνώρισε αναγνώριση την δεκαετία του '70. Το πιο δημοφιλές τραγούδι τους, "All the Young Dudes", το έγραψε γι αυτούς ο David Bowie το 1972. Αποχώρισε από το συγκρότημα το 1975 και συνεργάστηκε στενά με τον κιθαρίστα, τραγουδοποιό και ενορχηστρωτή Mick Ronson. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "Once Bitten Twice Shy". Ο Hunter συνεχίζει να δίνει το παρόν στα μουσικά δρώμενα μέχρι και σήμερα, πραγματοποιώντας συναυλίες και ηχογραφώντας αξιόλογα άλμπουμ όπως το "Rant" του 2001.


1964 Κατά την διάρκεια ηχογράφησης στο Λονδίνο ο ντράμερ των The Beatles, Ringo Starr καταρρέει και μεταφέρεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη στις αμυγδαλές. Μετά από συζητήσεις μεταξύ του μάνατζερ του συγκροτήματος Brian Epstein και του παραγωγού τους George Martin, προσωρινά και για την πραγματοποίηση της περιοδείας τους στην Αυστραλία και Ευρώπη, την θέση του παίρνει ο Jimmy Nicol. Ο Ringo επέστρεψε στις 14 Ιουνίου.

1967 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται η Aretha Franklin με το τραγούδι "Respect". Το είχε πρωτοτραγουδήσει δύο χρόνια πριν ο Otis Redding. Η τραγουδίστρια κατάφερε να το κάνει τεράστια επιτυχία και σημαία του φεμινιστικού κινήματος της εποχής. Το 1968 κέρδισε δύο βραβεία Grammy, τα "Best Rhythm & Blues Recording" και "Best Rhythm & Blues Solo Vocal Performance, Female". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

1972 Οι The Rolling Stones ξεκινούν την περιοδεία The Rolling Stones American Tour 1972 ή αλλιώς Exile On Main Street American Tour με μια συναυλία στο Vancouver του Καναδά. Δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίζονται όταν δύο χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος προσπαθούν να εισέλθουν στο Pacific Coliseum χωρίς εισιτήριο...


1982 Ανακοινώνεται στο Τύπο πως η έπαυλη του Elvis Presley, Graceland θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό στις 7 Ιουνίου. Είναι το δεύτερο τουριστικό σημείο προορισμού στις Η.Π.Α., μετά τον Λευκό Οίκο... Ο τραγουδιστής είχε αγοράσει την έπαυλη το 1957 για το ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων και υπήρξε το σπίτι του μέχρι και τον θάνατο του στις 16 Αυγούστου του 1977.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου