ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα... 02 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κάντε κλικ εδώ
1941 Γεννήθηκε στο Λονδίνο, ο Βρετανός ντράμερ Charlie Watts (Charles Robert Watts). Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σαν μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones από το 1963 μέχρι και σήμερα. Το όνομα του γράφτηκε με των υπολοίπων μελών, στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989. Εκτός του συγκροτήματος έχει συμμετάσχει σε πολλές Jazz μπάντες, μεταξύ αυτών τους Rocket 88 και περιόδευσε με μεγάλα ονόματα όπως Evan Parker, Courtney Pine κ.α.

1980 Ο Fabrizio Moretti, ντράμερ του Αμερικανικού συγκροτήματος The Strokes, γεννήθηκε στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας. Μαζί τους έχει κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ, μεταξύ αυτών ένα από τα καλύτερα rock άλμπουμ της δεκαετίας του '00, το "Is This It" (2001).

1999 Απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών μετά από πυροβολισμό στο Kingston της Jamaica, το νεότερο μέλος του θρυλικού συγκροτήματος The Wailing Wailers (αργότερα Bob Marley & The Wailers), ο Junior Braithwaite (Franklin Delano Alexander Braithwaite 1949-1999). Υπήρξε μέλος τους για δύο χρόνια, 1963-1964, και μετά την αποχώρηση του από την μπάντα μετακόμισε στην Νέα Υόρκη με σκοπό να ακολουθήσει την Ιατρική. Επέστρεψε στη Jamaica το 1987 με σκοπό να ενσωματωθεί στο "σχέδιο" επανένωσης των Wailers αλλά η δολοφονία του Peter Tosh δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο...

1964 Οι The Rolling Stones δίνουν την πρώτη τους συναυλία στην Αμερική, στο στάδιο Manning Bowl της Μασαχουσέτης. Λίγα χρόνια αργότερα ο Bill Wyman θα δηλώσει για εκείνη την ημέρα: "Ήταν καταστροφή. Είχαμε φτάσει στην Αμερική χωρίς καμία επιτυχία στο ενεργητικό μας. Δεν είχε συμβεί ακόμη τίποτε..."

1978 Κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bruce Springsteen με τίτλο "Darkness On The Edge of Town". Ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Badlands", "Prove It All Night", "Racing in the Street" (Martha & the Vandellas), χωρίς όμως να γνωρίσει εμπορική επιτυχία. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στη 151η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου