ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...30 Μαΐου

Κάντε κλικ εδώ
1909 Ο Αμερικανός Jazz και Swing μουσικός, ο "Βασιλιάς του Swing" Benny Goodman (Benjamin David Goodman 1909-1986) γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Είναι γνωστός και ως "The Professor". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Jazz μουσικούς (κλαρινέτο) και ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους στην ιστορία της μουσικής. Συνεργάστηκε με μουσικούς όπως οι Glenn Miller, Tommy Dorsey, Duke Ellington, Louis Armstrong κ.α. Ήταν ο πρώτος που τόλμησε, την δεκαετία του '30, να ενσωματώσει στις ορχήστρες του έγχρωμους μουσικούς όπως ο Teddy Wilson. Το 1986 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική.

1955 Ο Βρετανός ντράμερ Topper Headon (Nicholas Bowen Headon) γεννήθηκε στο Bromley του Kent. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο punk-rock συγκρότημα The Clash. Ενσωματώθηκε μαζί τους το 1978 και από τότε συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ τους μέχρι και το "Combat Rock" το 1982. Είναι γνωστός και ως "The Human Drum Machine" λόγω των ξεχωριστών ικανοτήτων του στα τύμπανα.


1997 Ο Αμερικανός μουσικός West Arkeen (Aaron West Arkeen 1960-1997) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Υπήρξε κιθαρίστας και μέλος της δημιουργικής ομάδας των Guns N' Roses, συνυπογράφοντας τραγούδια όπως τα "It's So Easy", "Bad Obsession", "The Garden" κ.α.

1966 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το τραγούδι των The Beatles, "Paperback Writer". Ήταν το ενδέκατο single του συγκροτήματος και είναι γραμμένο από τον Paul McCartney. Θα ανέβει στο No 1 του Billboard Hot 100 όπου και θα παραμείνει για δύο εβδομάδες.

1997 Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Neil Young προσπαθώντας να κόψει στη μέση ένα σάντουιτς με ζαμπόν, έκοψε τόσο άσχημα το δείκτη του αριστερού του χεριού που αναγκάστηκε να ακυρώσει την πανευρωπαϊκή του περιοδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου