ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα... 31 Μαϊου

Κάντε κλικ εδώ
1944 Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Mick Ralphs (Michael Geoffrey Ralphs) γεννήθηκε στο Stoke Lacy του Herefordshire. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Mott the Hoople και το 1973 έφυγε για να δημιουργήσει μαζί με τον Paul Rodgers τους Bad Company, με τους οποίους γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Can't Get Enough" και "Feel Like Makin' Love". Το 1984 συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα των Pink Floyd, David Gilmour για την περιοδεία About Face.


1948 Γεννήθηκε στο Redditch του Worcestershire, ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς ντράμερ της Rock, ο John Bonham (John Henry Bonham 1948-1980). Υπήρξε βασικό μέλος των Led Zeppelin. Συνεργάστηκε σε στούντιο ηχογραφήσεις με καλλιτέχνες όπως οι Roy Wood, Wings κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Classic Rock, "The Greatest Rock 'n' Roll Drummer in History", βρίσκεται στην πρώτη θέση. Επηρέασε ντράμερ όπως οι Roger Taylor (Queen), Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters, Them Crooked Vultures), Charlie Watts (The Rolling Stones) κ.α.

2000 Ο Αμερικανός περκασιονίστας, θρύλος της Latin, Jazz και Mambo, Tito Puente (Ernesto Antonio Puente, Jr. 1923-2000) απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στην Νέα Υόρκη, από επιπλοκές που προκάλεσε η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί. Είναι γνωστός και ως "El Rey" και "The King of Latin Music". Κέρδισε πέντε βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών και το "Lifetime Achievement" το 2000. Οι τυμπάλες με τις οποίες έπαιξε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Atlanta το 1996, φυλάσσονται στο National Museum of American History της Washington D.C. Το 1990 τιμήθηκε με τον τίτλο "National Medal of Arts" και το 1997 κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk Of Fame.

1957 Στο No 1 του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Elvis Presley και το τραγούδι "All Shook Up". Κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1957 και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 352η θέση.


1987 Στο No 1 του Billboard Hot 100 βρίσκεται η Kim Wilde και το τραγούδι "You Keep Me Hangin' On". Ήταν μέρος του άλμπουμ της "Another Step" που είχε κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου του 1986. Είχε πρωτοτραγουδηθεί από το γυναικείο συγκρότημα The Supremes το 1966. Εξαιρετική επίσης είναι και η εκτέλεση των Vanilla Fudge το 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου