ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...15 Σεπτεμβρίου

1980 Ο μεγάλος Αμερικανός Jazz πιανίστας Bill Evans (William John Evans 1929-1980) απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών από κύρωση του ύπατος. Ο Evans είχε αρχίσει την χρήση ναρκωτικών από την εποχή που συνεργάζονταν με τον Miles Davis, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να ξεκόψει από την ηρωίνη αλλά την δεκαετία του '70 άρχισε την χρήση κοκαΐνης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ου αιώνα και επηρέασε πολλούς μουσικούς όπως οι Chick Corea, Herbie Hancock, Keith Jarrett, κ.α. Αρκετές από τις συνθέσεις του, "Waltz for Debby", "Turn Out the Stars", "Very Early" και "Funkallero", σήμερα θεωρούνται jazz standards. Το 1994 τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award, για την συνολική του προσφορά στην μουσική.

2004 Ο κιθαρίστας Johnny Ramone (John William Cummings 1948-2004) απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών, στον ύπνο του, από καρκίνο του προστάτη. Υπήρξε κιθαρίστας του Punk Rock συγκροτήματος The Ramones. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε στην 16η θέση. Το 2002 το όνομα του, μαζί με των υπολοίπων του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1983 Οι Huey Lewis & the News κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο "Sports". Ήταν το άλμπουμ τους έκανε διάσημους παγκοσμίως με τραγούδια όπως "I Want a New Drug", "The Heart of Rock & Roll", "Heart and Soul", κ.α. Το 1984 ήταν το δεύτερο άλμπουμ σε πωλήσεις στην Αμερική μετά το "Thriller" του Michael Jackson.

1990 Το τραγούδι του συγκροτήματος Steve Miller Band, "The Joker", 16 περίπου χρόνια μετά την επιτυχία του στην Αμερική, βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Charts. Το τραγούδι ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά την χρήση του σε διαφημιστικό σποτ της Levi Jeans.

1998 Κυκλοφορεί στις Η.Π.Α το τρίτο άλμπουμ του Marilyn Manson με τον τίτλο "Mechanical Animals". Έκανε την εμφάνιση του στο Billboard αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Dope Show", "I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me)", "Rock is Dead", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου