ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...13 Σεπτεμβρίου

1911 Ο άνθρωπος που βοήθησε όσο κανείς άλλος για την ανάπτυξη του μουσικού στυλ Bluegrass, ο Bill Monroe (William Smith Monroe 1911-1996), γεννήθηκε στο Rosine του Kentucky. Θεωρείται ο "Πατέρας" της Bluegrass. Το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame το 1970 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997. Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στη μουσική.


1996 Ο ράπερ Tupac (Tupac Amaru Shakur 1971-1996), γνωστός και ως 2Pac, απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας. Στις 7 Σεπτεμβρίου, είχε δεχτεί επτά πυροβολισμούς. Αν και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για έξι ημέρες, υπέκυψε τελικά στα τραύματα του. Επίσημη αιτιολογία θανάτου, εσωτερική αιμορραγία. Η δολοφονία του είχε να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Ο Tupac έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, αριθμός που τον κάνει έναν από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες στον κόσμο. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Artist of All Time", βρίσκεται στην 86η θέση. Δημοφιλή τραγούδια "California Love", "How Do U Want It", "Hit 'Em Up", "Changes", κ.α.


1969 Το πρώτο άλμπουμ του Carlos Santana κυκλοφορεί στην Αμερική, με τίτλο "Santana". Ηχογραφήθηκε στο Pacific Recording στούντιο της California, αρχές Μαΐου έως και τις 16 Αυγούστου. Τα τραγούδια του άλμπουμ παίχτηκαν για πρώτη φορά ζωντανά λίγο μετά το τέλος των ηχογραφήσεων στο Woodstock Festival. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 150η θέση. Δημοφιλή τραγούδια: "Evil Ways", "Jingo", κ.α.

1976 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το live άλμπουμ "Hard Rain". Είχε ηχογραφηθεί στις 23 Μαΐου κατά τη διάρκεια της παράστασης που έδωσε ο καλλιτέχνης στο Hughes Stadium του Colorado. Περιείχε τα τραγούδια "Maggie's Farm", "Oh, Sister", κ.α.


1994 Ο ράπερ The Notorious Big κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο, "Ready to Die". Ηχογραφήθηκε στα The Hit Factory & D&D Studios της Νέας Υόρκης. Είναι το μοναδικό studio άλμπουμ του καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε όσο ζούσε. Δολοφονήθηκε λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου