ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...21 Ιανουαρίου

1965 Ο Jam Master Jay (Jason William Mizell 1965-2002) του East Coast hip hop συγκροτήματος Run-D.M.C. γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Βοήθησε όχι μόνο στην ανάπτυξη του ήχου του συγκροτήματος αλλά και στο χαρακτηριστικό στυλ τους, μαύρα καπέλα και παπούτσια Adidas. Τον Απρίλιο του 2009, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Υπήρξε επιρροή για καλλιτέχνες της hip hop και όχι μόνο. Ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine και Audioslave, Tom Morello, και ο κιθαρίστας/τραγουδιστής των Linkin Park, Mike Shinoda, έχουν δηλώσει ανοιχτά την επιρροή του Jam Master Jay στην μουσική τους. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος, τα τραγούδια "It's Like That" (1983) και η διασκευή στο "Walk This Way" των Aerosmith (1986).

2002 Η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια και ηθοποιός Peggy Lee (Norma Deloris Egstrom 1920-2002) απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στην Καλιφόρνια από έμφραγμα. Το 1969, κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Contemporary Vocal Performance" για το τραγούδι "Is That All There Is?" και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της, τα "Fever", "Little Fool" κ.α. Υπήρξε επιρροή για πολλές τραγουδίστριες της Jazz και όχι μόνο, όπως οι Judy Garland, Dusty Springfield, Bette Midler, Madonna κ.α.

1978 Το soundtrack της ταινίας "The Saturday Night Fever" (Bee Gees) βρίσκεται στη θέση Νο1 του Billboard 200. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το άλμπουμ του Rod Stewart με τον τίτλο "Foot Loose & Fancy Free".

1984 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Yes και το τραγούδι "Owner Of A Lonely Heart".


1992 Ο Billy Idol δηλώνει ένοχος στις κατηγορίες για προσβολή και βιαιοπραγία κατά της Amber Nevel, την οποία είχε χτυπήσει έξω από εστιατόριο του Hollywood. Καταδικάστηκε και πλήρωσε πρόστιμο 2.700 δολάρια. Επίσης υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να συμμετάσχει σε τηλεοπτική σειρά διαφημίσεων κατά των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου