ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...16 Ιανουαρίου

1962 Ο Βρετανός μουσικός Paul Webb (Paul Douglas Webb), γνωστός και ως Rustin Man γεννήθηκε στο Essex. Είναι ιδρυτικό μέλος και υπήρξε μπασίστας του συγκροτήματος Talk Talk έως και την διάλυση του το 1988. Η πιο γνωστή του συνεργασία είναι αυτή με την τραγουδίστρια των Portishead, Beth Gibbons το 2002 για το προσωπικό της άλμπουμ "Out of Season".


1973 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Clara Ward (1924-1973) απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών στο Los Angeles μετά από καρδιακή προσβολή. Με το συγκρότημα της, The Ward Singers βοήθησε την gospel μουσική να βγει από τις εκκλησίες και να παρουσιαστεί σε μεγαλύτερους χώρους. Υπήρξε έμπνευση για την Aretha Franklin. Έγραψε το πρώτο gospel τραγούδι που πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, το "Surely, God Is Able".

1957 Το Rock and Roll club The Cavern ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο Liverpool. Θα είναι το μαγαζί που ο Brian Epstein θα δει για πρώτη φορά ζωντανά τους The Beatles στις 9 Νοεμβρίου του 1961.


1978 Μια ημέρα μετά την αποχώρηση του Johnny Rotten, τραγουδιστής του συγκροτήματος Sex Pistols, ο Sid Vicious - υπό την επήρεια ναρκωτικών - περνάει μέσα από μια γυάλινη πόρτα στο ξενοδοχείο που διέμενε. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Την ίδια ημέρα, η Warner Music ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με το συγκρότημα.


1996 Αστυνομικές αρχές της Jamaica ανοίγουν πυρ εναντίον μικρού ελικοφόρου αεροπλάνου που επιβαίνουν οι Bono των U2, το αφεντικό της Island Music, Chris Blackwell και ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Jimmy Buffett. Νωρίτερα, άγνωστος είχε πληροφορήσει με τηλεφώνημα του τις αρχές ότι το αεροπλάνο μετέφερε ναρκωτικά. Η κυβέρνηση της Jamaica ζήτησε συγνώμη για το λάθος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου