ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...19 Ιανουαρίου

1943 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Janis Joplin (Janis Lyn Joplin 1943- 1970) γεννήθηκε στο Port Arthur του Texas. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στη 46η θέση. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Kozmic Blues και Big Brother and The Holding Company. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995 και δέκα χρόνια αργότερα της απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της, τα "Piece of My Heart", "Bye, Bye Baby", "Cry Baby" , "Summertime", "Try (Just a Little Bit Harder)", "Me and Bobby McGee" κ.α.


1949 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Robert Palmer (Robert Allen Palmer 1949-2003) γεννήθηκε στο Batley. Το 1986 κέρδισε βραβείο Grammy και έφτασε μέχρι την πρώτη θέση του Billboard με τον δίσκο "Addicted to Love". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του, τα "Some Guys Have All the Luck", "Sweet Lies", "Simply Irresistible", "Early in the Morning" κ.α.


1998 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος Rockabilly τραγουδιστής Carl Perkins (Carl Lee Perkins 1932-1998), γνωστός και ως "The King of Rockabilly" απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών σε νοσοκομείο του Jackson στο Tennessee από καρκίνο του φάρυγγα και μετά από πολλά εγκεφαλικά επεισόδια. Γνώρισε επιτυχία όταν την 1η Ιανουαρίου του 1956, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Blue Suede Shoes". Το 1987 για την προσφορά του στην μουσική, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τραγούδια του ερμήνευσαν οι Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash κ.α.

1971 Στη αίθουσα που πραγματοποιείται η δίκη του δολοφόνου Charles Manson ακούγεται το τραγούδι των The Beatles, "Helter Skelter". Ο Manson υποστήριξε στην κατάθεση του πως κρυφά μηνύματα από το τραγούδι τον οδήγησαν στην δολοφονία της ηθοποιού Sharon Tate.


1985 Οι Queen, AC/DC, Rod Stewart και Yes είναι επικεφαλής του πρώτου Rock in Rio που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Βραζιλία. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει 10 ημέρες και θα παρευρεθούν 1.5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου