ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Jethro Talibans Band Greece

Τον Απρίλιο του 2010 ο Ηλίας και ο Ερμής που τότε έπαιζαν μαζί στους Elxis,

έψαχναν έναν κιθαρίστα για 1-2 εμφανίσεις..Πρώτη επιλογή, ένας παλιός γνώριμος του Ηλία, ο Νίκος Πονηρός, τραγουδιστής και κιθαρίστας με εκατοντάδες εμφανίσεις στο ενεργητικό του..Η χημεία φάνηκε από την πρώτη κιόλας πρόβα,και με τη συνδρομή του Μάριου Δουμπού στα πλήκτρα γεννήθηκαν οι Jethro Talibans. Η πρώτη live εφάνιση ήρθε λίγες μέρες αργότερα, στις 21 Μαϊου στο "Συρμό", και ακολούθησαν εμφανίσεις στο "Όνομα του Ρόδου", στο Αχλάδι Εύβοιας, στο KooKoo ως opening act στους KollektivA και αλλού. Με νεότερη προσθήκη αυτή του Στέλιου Χολίδη στα κρουστά, και χωρίς το Μάριο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, οι Jethro Talibans συνεχίζουν να γράφουν ασταμάτητα καινούρια κομμάτια, και να κλείνουν εμφανίσεις..

Ο ήχος των Jethro Talibans, παρότι κινείται στο χώρο του ελληνόφωνου rock, συνενώνει πολλές μουσικές φόρμες. Τα μέλη της μπάντας επηρεάζονται και πειραματίζονται με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, κάτι που αντικατοπτρίζεται καθαρά στα κομμάτια τους.. Έτσι συναντάμε από blues ("Ρέκβιεμ για τον Joe Bean", "'Εχεις τον τρόπο") και ροκ παλαιάς κοπής ("M'ένα στιχάκι","Φωνή της αλήθειας") έως παραδοσιακές θρακιώτικες φόρμες ("Όνειρα") και άλλα κομμάτια που φανερά επηρεασμένα από συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd και οι Socrates αγγίζουν τον Progressive χώρο..Δε θα μπορούσε να λείπει βέβαια και ο πολιτικός προβληματισμός της μπάντας ("Το ποτάμι", "Χρόνια του Αγώνα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου