ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...17 Μαρτίου


1919 Ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Nat "King" Cole (Nathaniel Adams Coles 1919-1965) γεννήθηκε στο Montgomery της Alabama. Μπορεί να έγινε δημοφιλής με τραγούδια όπως τα "Mona Lisa" (1950), "Unforgettable" (1951) και "When I Fall in Love" (1964), αλλά υπήρξε και ένας από τους πρωτοπόρους Jazz πιανίστες της εποχής του. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες της Αμερικής.

1967 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Billy Corgan (William Patrick Corgan, Jr.) γεννήθηκε στο Elk Grove Village του Illinois. Το 1988 παρέα με τον κιθαρίστα James Iha δημιούργησαν το συγκρότημα Smashing Pumpkins και τα χρόνια που ακολούθησαν γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Today", "Disarm", "Tonight, Tonight" και "Bullet with Butterfly Wings" για το οποίο κέρδισαν το βραβείο Grammy "Best Hard Rock Performance". Το 2006 μετά από έξι χρόνια "χωρισμού", το συγκρότημα επανήλθε στην ενεργό δράση. Ο Corgan έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως "Ransom" (1996), "Stigmata" (1999), "Spun" (2002) κ.α.

1988 Ο τραγουδιστής, συνθέτης και τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος (Νικόλας Ασημόπουλος 1949-1988) βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του. Ήταν 39 ετών. Ακολουθώντας τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής που είχε επιλέξει, ηχογραφούσε τα τραγούδια του και ύστερα τα πουλούσε σε "παράνομες κασέτες" - όπως τις είχε ονομάσει ο ίδιος. Το 1982 κυκλοφόρησε τον πρώτο του άλμπουμ "Ο Ξαναπές" στο οποίο συμμετείχαν οι Χάρις Αλεξίου ("Το παπάκι") και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ("Πιάστηκα σκοινί κορδόνι"). Το 1985, συμμετείχε στο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Χαιρετίσματα" με πέντε τραγούδια, μεταξύ αυτών και τα "Αγαπάω κι αδιαφορώ", "Ο σάλιαγκας κι ο μάλιαγκας" και "Θα 'ρθω να σε βρω". Μετά θάνατον έκαναν την εμφάνιση τους τραγούδια του όπως τα "Μπαγάσας", "Στο φαλημέντο του κόσμου", "Δεν θέλω καρδιά μου να κλαις", "Εγώ με τις ιδέες μου" κ.α.

1986 Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Depeche Mode με τίτλο "Black Celebration". Δε γνώρισε την ανάλογη εμπορική επιτυχία με τα προηγούμενα άλμπουμ. Τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα "Stripped", "A Question of Lust", "A Question of Time" κ.α. Επανακυκλοφόρησε το 2007 σε ειδική έκδοση με bonus DVD.

2003 Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους πιο κερδοφόρους καλλιτέχνες για την χρονιά 2002, πρώτος βρίσκεται ο Paul McCartney με έσοδα 72 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούν οι The Rolling Stones με 44 εκατομμύρια και Dave Matthews Band με 31 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου