ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα... 15 Μαρτίου


1944 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Sly Stone (Sylvester Stewart) γεννήθηκε στο Denton του Texas. Τις δεκαετίες του '60 και '70 γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα Sly & the Family Stone, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Soul και Funk μουσικής. Μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους, το τραγούδι "Everyday People". Πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έμεινε στο Billboard Hot 100 για τέσσερις εβδομάδες.

1947 Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Ry Cooder (Ryland Peter Cooder) γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Συνεργάστηκε με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς και συγκροτήματα όπως The Rolling Stones, Van Morrison, John Lee Hooker κ.α. Το 1997 μαζί με τον Juan de Marcos González έκαναν πραγματικότητα την ηχογράφηση του περίφημου "Buena Vista Social Club", μέλη του οποίου ήταν μουσικοί και τραγουδιστές της Κούβας που οι περισσότεροι μέχρι τότε ήταν άγνωστοι στο "ευρύ" κοινό. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην 8η θέση.

1956 Ο Colonel Tom Parker αναλαμβάνει τη θέση του μάνατζερ του Elvis Presley. Ο τραγουδιστής είχε δηλώσει κάποια στιγμή αργότερα: "Δεν νομίζω πως θα γινόμουν τόσο διάσημος με άλλον μάνατζερ, είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει".


1976 Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των KISS με τίτλο "Destroyer". Θα γίνει το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα χαρακτηριστεί πλατινένιο. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Shout It Out Loud", "Flaming Youth", "Detroit Rock City" κ.α.

2004 Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα του Axl Rose που ήθελε να αποτρέψει την κυκλοφορία ενός άλμπουμ των Guns N' Roses με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος. Ο Rose είχε καταθέσει μήνυση κατά της δισκογραφικής εταιρείας διότι δεν είχε εγκρίνει την κυκλοφορία. Η Universal Music Group απάντησε με δήλωση πως είχαν το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ εφόσον ο Rose απέτυχε να παραδώσει το άλμπουμ "Chinese Democracy" στην ώρα του, σύμφωνα με το συμβόλαιο. Το συγκεκριμένο άλμπουμ δουλευόταν για περισσότερο από επτά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου